Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Järjestämme tutkintokoulutusta alalla työskenteleville ammattilaisille, joilla ei vielä ole ammatti- tai erikoisammattitutkintoa. Jos olet käynyt alan ammattikoulun tai työskennellyt alalla, on hyvä hankkia tutkintotodistus osaamisesta. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnon suoritus vaatii aina aikaisempaa työkokemusta, jotta tutkinnon voi suorittaa ammattitaitoisesti.

Voit hakea tutkinnon suorittajaksi tästä.  Jos tarvitset apua lomakkeen täyttämiseen ota yhteyttä: sanna-mari.niinivuo(at)taos.fi tai p.041 5498035

Hakemuksen jättämisen jälkeen alan vastuuopettaja ottaa hakijaan yhteyttä ja kutsuu haastatteluun. Mikäli hakija soveltuu ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittajaksi, hänet hyväksytään opiskelijaksi.

Tutkinnon suorittajalla on oltava alan työpaikka, johon solmitaan oppisopimussuhde. Myös yrittäjälle voidaan solmia oppisopimus.

Vastuuopettajan kanssa selvitetään työhistoriaa ja mahdollisia aikaisempia koulutuksia sekä suunnitellaan, mitkä tutkinnon osat valitaan, eli tehdään HOKS-haastattelu (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma).

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnon suorittaminen ei sisällä varsinaisia lähiopintoja, vaan tarvittava ammattitaito on pitänyt saavuttaa jo työelämässä.

Koulutus ei sovellu vasta-alkajille. Katso muut koulutustarjontamme tästä.

Tutkintojen perusteet löytyvät sivuilta:

AMMATTI- JA ERIKOISAMMATTITUTKINNOT