ylapalkki logo

 

 

Turun Ammattiopiston maalarille kultaa
Taitaja 2017 -mittelössä


Nuorten ammattitaitokilpailu pidettiin tänä vuonna Helsingissä 15. – 18.5.  Maalaus ja tapetointi -lajin Suomen mestaruuden nappasi Turun Ammattiopistosäätiön kolmannen luokan opiskelija Alexandra Öst. Hänen vahvuuksiaan olivat ennen kaikkea tarkkuus, nopeus ja hyvät hermot.

alessaTampereella alkuvuonna pidetyssä semifinaalissa yli 30 opiskelijaa eri puolelta Suomea karsi pääsystään itse finaaliin. Sinne selvitti tiensä kahdeksan taitavaa nuorta maalaria. – Vuosi sitten en pärjännyt semifinaalissa, mutta se opetti minulle, että kyseessä on tiukka kisa. Tänä vuonna olin vakaasti päättänyt päästä finaaliin, kuvailee Alexandra. Näin sitten tapahtuikin, ja itse finaalissa varsinkin tarkkuutta vaativat osa-alueet, kuten sapluunatyö, tapetointi ja kivipinnoite, onnistuivat. Valmentaja Marja Viitaniemen mielestä menestyksen avain on ollut paitsi ahkera harjoittelu myös oppisopimuspaikka Maalausurakointi Aallolla, jossa taidot ja tekniikat ovat rutinoituneet.

Itseluottamus kohdillaan

Alexandran vahvuutena itse kisassa oli ennen kaikkea itseluottamus. - Olin kokeillut ja testannut käytännössä, miten asiat kannattaa tehdä, ja kilpailussa ne sitten onnistuivat suunnitellusti, kertoo Öst. – Vaikka huomasin, että muut kilpailijat tekivät eri tavalla, uskoin omaan tekemiseeni. Valmentaja Marja Viitaniemen mukaan työelämässä hankittu ripeä tahti näkyi myös Alexandran tekemisessä. – Hän oli koko ajan tilanteen tasalla ja vähän jopa muita edellä, kiittelee Viitaniemi suojattiaan. Alexandra huomasi muun muassa ensimmäisenä, että kilpailijoille annetuista työkalupakeista puuttui pari työvälinettä. – Meillä oli onneksi omia työvälineitä mukana, joita sitten itse asiassa lainattiin muillekin kilpailijoille.

alessa2Alexandran äiti Suzanne kertoo olevansa tytöstään todella ylpeä: – Aika rankkaa on ollut koulun ja työn hoitaminen, ja siihen päälle vielä kisaharjoittelu. Henkistä kasvamista on tapahtunut hurjasti. Valmentajan mielestä tunnollisuus on yksi Alexandran tärkeä ominaisuus, joka on kantanut pitkälle. – Hienoa on, kun hoitaa kaiken, mihin on ryhtynyt, toteaa Viitaniemi.

Kultamitalikahvit koko koululle

Maalariksi valmistuvan Alexandran menestys nostatti ansaitusti juhlahumua Turun Ammattiopistossa kisan jälkeisellä viikolla järjestetyssä kahvitilaisuudessa. Koko koulun väki juhlisti saavutusta ja onnitteluja sateli. Rehtori Pirjo Ylönen hehkutti juhlapuheessaan nuoren taitajan sitkeää panosta harjoitteluun ja kiitteli myös valmentajana toiminutta Marja Viitaniemeä. 

Valmistumisen jälkeen Öst jatkaa maalarin töiden tekemistä Maalausurakointi Aallolla, joka ollut hänen oppisopimuspaikkansa puoli vuotta. Jatko-opiskelut siintävät nuorella naisella myös mielessä, kuten myös kesän rockfestarit.

 

PIKALINKIT

taostatöihin
skilssnollislaadut vihrealippu facebook
Instagram
flag